Klub HDPIO, Zagreb, Ilica 42, 10.02.2009. godine

TRIBINA o položaju informatike (informacijske i komunikacijske tehnologije, računarstva) u Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu, na državnoj maturi i u Nacionalnom okvirnom kurikulumu

Na temelju rasprave na Tribini održanoj 10. veljače 2009. godine imenovana je Radna grupa za rad na novom kurikulumu u sljedećem sastavu:

L. Budin (FER/HAZU, predsjednik), N. Bogunović (FER), D. Boras (Filozofski fakultet), A. Čizmesija (PMF), Z. Markučič (XV. gimnazija), P. Brođanac, (V. gimnazija), S. Perić (II. gimnazija), M. Korać (R. Bošković), M. Babić (OŠ Vrbani).

Radna grupa bi trebala (na temelju dosadašnjih aktivnosti u pripremi HNOS-a i državne mature, te na temelju rasprava koje se zadnjih pet godina održavaju u okviru godišnjih skupova HDPIO) pripremiti i razraditi kompetencije iz područja ICT i računarstva koje bi učenici trebali steći u okviru obaveznog školovanja te srednjeg školovanja.

Posebice bi trebalo razmotriti odnos ICT i ostalih obrazovnih područja.

Preliminarno je već dogovorena suradnja s Hrvatskim matematičkim društvom o usklađivanju područja ICT i područja matematike.