Novi dan za posao

 

 HDPIO i HZZ uz podršku Microsofta organiziraju besplatne tečajeve informatičkih vještina za nezaposlene

 U organizaciji Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) u osam županija (Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Karlovačka, Vukovarsko-srijemska, Zadarska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka i Brodsko-posavska) započeli su besplatni tečajevi osnovnih informatičkih vještina namijenjeni nezaposlenim osobama. Tečajevi se odvijaju u okviru projekta Novi dan za posao čiji je cilj osigurati osnove informatičke pismenosti mladima i dugo nezaposlenim osobama. Projekt Novi dan za posao vodi udruga HDPIO u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a odvija se uz podršku globalnog Microsoft Unlimited Potential – Community Technology Skills programa.

 U svakoj županiji predviđeno je školovanje 60 do 90 polaznika, a nositelj provedbe projekta ispred udruge HDPIO je županijski voditelj(ica). Stjecanje osnovnih ICT vještina za nezaposlene je ključno za njihovo ponovno uključivanje na tržište rada, a ova inicijativa prepoznata je i od lokalne zajednice gdje je pružena maksimalbna podrška.

 Izbor polaznika vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a tečajevi obuhvaćaju 40 sati osnovnih znanja i vještina korištenja računala, uz dodatne vježbe i pripremu za završnu provjeru znanja. Kako bi se osigurala maksimalna interakcija s polaznicima, tečajevi se održavaju u grupama od 12-18 polaznika u informatičkim radionicama.

 Novi dan za posao je projekt udruge HDPIO predložen u okviru provedbe globalne Microsoftove inicijative Microsoft Unlimited Potential  – Community Technology Skills Program u Republici Hrvatskoj u 2009. godini, te je nastavak istoimenog projekta provedenog 2007. godine. Projektom je predviđeno školovanje 540 polaznika u osam hrvatskih županija izabranih  prema preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Microsoft Unlimited Potential – Community Technology Skills program je globalna društvena inicijativa korporacije Microsoft s ciljem pružanja obrazovanja o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama te otvaranja novih prilika omladini i odraslima da ostvare svoje potencijale. Više informacija na:

http://www.microsoft.com/About/CorporateCitizenship/US/CommunityInvestment/CommunityTechSkills.mspx

 

Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja, Ilica 42, 10000 Zagreb